آیت‌الله قمی در مجلس ترحیم استاد تاکید کرد

مرحوم احمدی قناعت‌پیشه‌ای بود که مسئولیت‌های مهم سفره‌اش را رنگین‌تر نکرد

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری در مراسم ترحیم حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی، این استاد فرزانه را به لحاظ فضایل فردی در اوج و دارای مسئولیت‌های مهم اجتماعی توصیف کرد و گفت: مجموع ویژگی‌های منحصر به فرد ایشان ما را قانع می‌کند که چرا تمام حضار در این مجلس باشکوه به سوگ نشسته و قدرشناس خدمات وی هستند.

مرحوم احمدی قناعت‌پیشه‌ای بود که مسئولیت‌های مهم سفره‌اش را رنگین‌تر نکرد

به گزارش خبرنگار ایسنا، آیت‌الله محسن قمی در مراسم ترحیم حجت‌الاسلام والمسلمین احمد احمدی که امروز (21 خرداد) در مسجد نور با حضور وزرای دولت، اعضای بیت رهبری، نمایندگان مجلس، فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی و جمع کثیری از دانشگاهیان برگزار شد، با بیان اینکه امروز در این محفل باشکوه به سوگ بزرگ‌مردی نشسته‌ایم که اهل علم و نیز اهل عمل بود، دکتر احمد احمدی را به لحاظ فضایل فردی در اوج و دارای مسئولیت‌های مهم اجتماعی دانست و گفت: ایشان برخوردار از سلوک حوزوی و مسلط به فلسفه و فقه اسلامی و فلسفه غربی بود.

وی، شاگردی ایشان را در محضر اساتیدی همچون علامه‌طباطبایی،‌ آیت‌الله خمینی (ره) و آیت‌الله مرعشی یادآور شد و اظهارکرد: دکتر احمدی به همراه نسلی از شاگردان علامه‌طباطبایی از جمله دکتر بهشتی، دکتر مفتح،‌ آیت‌الله مطهری از قم به تهران مهاجرت کردند و مساله مهم ارتباط حوزه و دانشگاه برای ایشان مطرح شد.

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری افراد فوق را دارای ویژگی‌های مشترک بسیار دانست و خاطرنشان کرد: آن‌ها در مسائل نظری صاحب فکر و ابتکار و دارای تبحر در رشته‌های مختلف علمی بوده‌اند.

قمی ضمن اشاره به تعریف کتب و مقالات بسیار توسط مرحوم احمدی و نیز نقش بسزای ایشان در مدیریت علمی کشور برخی فعالیت‌های ایشان را تشریح و اظهار کرد: از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به دارا بودن عالی‌ترین سمت‌های مدیریتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاسیس دانشگاه تربیت مدرس، تاسیس ستاد مرکزی جذب اساتید معارف در دانشگاه‌ها و نیز مدیریت 30 ساله سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی در دانشگاه‌ها اشاره کرد.

وی تالیف نزدیک به دو هزار کتاب در سازمان "سمت" را مدیریت یک جریان علمی نامید و افزود: ایشان خود معترف بود که تمام این کتب را شخصا مطالعه کرده است.

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: ایشان همواره نسبت به این موضوع که در خصوص فلسفه کانت یا یونگ کتاب‌های مختلفی در اختیار است، اما چنانچه کسی بخواهد فلسفه صدر یا اشراق را مطالعه کند، کمتر کتابی موجود است، انتقاد داشتند و به همین خاطر نیز بود که معتقد بودند باید حرکت ملی تدوین کتب علوم انسانی را به سرانجام رساند.

آیت‌الله قمی، برخی ویژگی‌های منحصر به فرد دکتر احمدی را سهم بسزای او در مدیریت علمی کشور،‌ تسلط به زبان‌های عربی، آلمانی و انگلیسی، تیزبینی در ترجمه کتب و صراحت لهجه عنوان و اضافه کرد: ایشان فردی بسیار قناعت‌پیشه بود که بر عهده گرفتن مسئولیت‌های مهم نیز سفره‌اش را رنگین‌تر نکرد.

وی با بیان اینکه مرحوم احمدی زمینه را برای ورود به فلسفه تطبیقی فراهم آورده است، از قول ایشان شباهت‌های ظاهری این دو نوع فلسفه را فریبنده دانست و تاکید کرد: دکتر احمدی معتقد بودند در مقایسه این دو نوع فلسفه‌، ریشه‌ها و اهداف است که باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه فلسفه‌های غربی نیازمند نقد دقیق علمی است، تلاش دکتر احمدی برای نقد و بررسی فلسفه غربی را یادآور شد و گفت: این تلاش تا آخر عمر ایشان ادامه پیدا کرد.

آیت‌الله قمی اضافه کرد: ویژگی دیگر مرحوم احمدی این بود که ایشان صرفا یک عالم و اندیشمند نبود؛ بلکه یک عارف و یک انسان برجسته از لحاظ سجایای فردی و اجتماعی بود.

وی درباره صراحت لهجه دکتر احمدی و حریت‌ او در بیان مواضعش، توضیح داد: صراحت ایشان در شورای عالی انقلاب فرهنگی زبانزد بود. این در حالی است که ایشان به فلسفه شورا اعتقاد راسخ داشت و البته نسبت به عملکرد آن نیز انتقادهایی داشت.

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری در پایان به اهتمام ایشان به تربیت جوانان و طلاب اشاره کرد و گفت: ایشان همواره بدون تاخیر در کلاس‌های درس حاضر می‌شد و به دنبال تکثیر شادی در جوانان و طلاب بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان